beats by dre cheap

Paz' 'vamo, ovo je ozbiljno: PAKETICI ZA SVE!

Sarajevo-x forumaši i Udruženje DOBRO organizuju akciju:
Paketići za SVE

Ko: Udruženje DOBRO, Sarajevo-X forumaši i svi ljudi dobre volje

Šta: Akcija Paketići za sve

Zašto: Nažalost realnost je takva da mnoga djeca u BiH neće osjetiti radost Bajrama/Božića/Nove godine na onaj dječiji način: primanjem paketića, jer se njihovi roditelji bore da im osiguraju ono osnovno za život, a svaki slatkiš ili igračka su već luksuz. Mi želimo što većem broju te djece izmamiti osmijeh na lice i uljepšati im barem jedan dan.

Kome: Svako od nas zna neku porodicu čija djeca neće dobiti paketić za predstojeće praznike. Mi smo napravili početnu listu tih porodica koje planiramo posjetiti i uručiti im paketiće. Planiramo proširiti tu listu svakom novom informacijom o djetetu kojem možemo uljepšati svakodnevnicu.

Kako: Skupljanjem s jedne strane slatkiša, igračaka, odjeće, i svih drugih doprinosa ‘’u naturi'’, a s druge strane skupljanjem novca od kojeg ćemo kupiti potrebne stvari za paketiće (opet slatkiše, igračke, knjige, slikovnice, školski pribor i slično…), a zatim pakovanjem paketića, obilaženjem porodica i lično uručivanjem paketića djeci.

Gdje i kada: Pakovanje paketića i dijeljenje istih će se obaviti u tri navrata, odnosno tri subote: 15.12.2007, 22.12.2007. i 29.12.2007. u Igraonici Laluna, ulica Juraja Najtharta 19, Novo naselje Breka.
Također pokušavamo dogovoriti sa fakultetima (Pravni fakultet, Fakultet političkih nauka…) da se postave kutije gdje će se moći ubacivati slatkiši, igračke…

Kako ja mogu dati svoj doprinos:
1. Donijeti svoj doprinos ‘’ u naturi'’ u spomenutim terminima u igraonicu Luna, ili kontaktirati nas kako bi mogli dogovoriti preuzimanje vašeg doprinosa na drugi način
2. Kontaktirati nas kako bi dogovorili preuzimanje vašeg doprinosa u novcu
3. Uključiti se u proces pakovanja i uručivanja paketića
4. Dostaviti nam informaciju o porodici za koju mislite da bi mogla biti korisnik ove akcije
5. Prikupiti sredstva za paketiće na vašem fakultetu, radnom mjestu, komšiluku, porodici…
6. Poslati ovaj mail svim ljudima za koje mislite da bi se mogli/htjeli uključiti, ili postaviti na vašu stranicu/blog/forum…

Iskreno se nadamo da će se svako od vas opredijeliti barem za jednu od navedenih tačaka i biti dio ove akcije koja za cilj ima OSMIJEH i RADOST dječice.

Ukoliko zelite nesto pokloniti, posaljite mail na info@dobro.ba koji ce sadrzavati informacije o tome sta poklanjate, vase kontakt informacije (ukoliko ih ne zelite objavljivati molimo vas da nam to naglasite. U tom slucaju cemo te informacije zadrzati za sebe, i kontaktirati vas samo ukoliko nam se javi neko kome trebaju stvari koje vi poklanjate).

Takodjer ukoliko vam treba nesto, ili znate nekoga kome nesto treba a nema pristup internetu, opet nam se javite putem maila infor@dobro.ba.

Račun za novčane uplate:
Udruzenje altruista za pomoc marginaliziranim grupama DOBRO
Raiffeisen banka
Broj racuna: 1610000055480034

Kontakt:
info@dobro.ba
cnermina@gmail.com

Više informacija o toku akcije:
- http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=44683
- http://dobro.ba/portal/?p=64

Stocharov retro blog
http://stochar.blogger.ba
05/12/2007 18:33